De Praktijk

Wat wij bereikt hebben met appartementencomplex AanMere, dat speciaal voor volwassenen die ge├»ndiceerd zijn met ASS bedoeld is, is dat er extra geluidsisolerende materialen zijn gebruikt voor de woningen. De lift in het gebouw is zo geluidsarm mogelijk. Ook is het toilet niet in de badkamer geplaatst zodat gasten van bewoners die het toilet willen gebruiken niet in de badkamer hoeven te komen. Tevens zijn er rustige kleuren gebruikt in de diverse gezamenlijke/openbare ruimten.

Wel moet worden aangetekend dat bewoners die een te groot beslag op (complexe) zorg leggen, of die om andere redenen niet in staat zijn om zich te voegen in de eisen die deze woonvorm aan de bewoners stelt, niet de geschikte deelnemers zijn voor een dergelijk project. Deze overweging veronderstelt dan ook een gedegen en rechtvaardige vorm van selectie van kandidaten die voor een dergelijke woonvorm in aanmerking komen.